Gazpacho – lekki i sycący posiłek!

gazpacho - fot. CuTE

Ten przepis na Gazpacho to prosty sposób na wyśmienitą kolację. Wystarczy tylko dobór odpowiednich składników – dojrzałe pomidory, papryka, oliwa z oliwek i danie gotowe! 

Posłuchaj
00:00
Najnowszy numer
Gardeners' World - Edycja Polska Gardeners' World - Edycja Polska
przejrzyj
Gardeners' World - Edycja Polska
19

Przepis na Gazpacho 

Składniki

  • 1 kilogram dojrzałych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 ogórka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu sherry
  • 1 kromka białego chleba
  • Sól
  • 350 ml zimnej wody

Przygotowanie 

  1. Oczyść pomidory i zieloną paprykę. Usuń ogonki pomidorów, pokrój je na ćwiartki i wrzuć do blendera.
  2. Pokrój zieloną paprykę, ogórka i czosnek i dodaj do blendera. 
  3. Na koniec dodaj oliwę, ocet, szczyptę soli i wodę. Miksuj na pełnych obrotach. 
  4. Gazpacho podawaj na zimno z posiekaną zieloną papryką i cebulą.

Smacznego!

Przepis powstał w ramach kampanii CuTE: Kultywowanie smaku Europy.

Więcej informacji o kampanii dostępnych jest w oficjalnym serwisie projektu: www.fruitvegetableseurope.eu oraz w social mediach: FacebookInstagramTwitterYouTube.


☺️ Dziękujemy, że przeczytałaś/eś artykuł do końca. Bądź na bieżąco i zapisz się do newslettera. Odwiedź nas na Facebooku, Instagramie, Pintereście, YouTube oraz na naszym internetowym forum ogrodniczym.

To się przyda
Pomidor mięsisty 'Ananas' | Kiepenkerl
Pomidor mięsisty 'Ananas' | Kiepenkerl
Płynny nawóz ekologiczny do pomidorów, ogórków i ziół – 1 l | Target
Płynny nawóz ekologiczny do pomidorów, ogórków i ziół – 1 l | Target
Revus 250 SC, Zwalcza choroby pomidorów i ziemniaków – 5 ml
Revus 250 SC, Zwalcza choroby pomidorów i ziemniaków – 5 ml
Pomidor mięsisty 'Gigantomo' F1
Pomidor mięsisty 'Gigantomo' F1
Tematy
Powiązane artykuły
Nowe treści z tej kategorii
Komentarze

Darmowy program
Projektowanie Ogrodu
wypróbuj online
Projektowanie ogrodu
Tagi
Sprawdź, co dziś czytają inni
Bestsellery